3 Ocak 2015 Cumartesi

Malatya Usulü Analı Kızlı


Malzemeler          :

3 su bardağı köftelik bulgur
400 gr köftelik yağsız kıyma
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber





İçi için                             :
4-5 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
500 gr orta yağlı kıyma
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon (isteğe göre)
Tuz


Yapılışı          :

Bir kaba, kıymayı ve köftelik bulguru koyup iyice yoğuralım.
Üzerine yumurtayı ve salçayı ilave edip tekrar yoğuralım.
Sonra unu, tuzu ve karabiberini ilave edip 1 saat yoğuralım.

İçi için; tencereye ince ince doğradığımız soğanları ve tereyağını koyup soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Üzerine kıymayı, karabiberi, pul biberi, kimyonu ve tuzu ilave edip kavuralım.
Kıymalı harcı soğumaya bırakalım.

Dinlenen kıymalı harçtan bir miktar misket büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.
Sonra kıymalı harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerini oyalım.
İçlerine kıymalı harçtan koyup yuvarlayarak kapatalım

Geniş bir tencereye su koyalım ve kaynatalım
İçine tuz ilave edelim ve karıştıralım
Kaynayan suyun içine yumurta büyüklüğünde hazırladığımız köfteleri ilave edip haşlayalım.
Haşlanan köfteleri süzgeç ile su dan çıkaralım

Sosu için; tencereye eti koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım
Üzerine tereyağını koyalım ve kavurmaya devam edelim.
Sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
Daha sonra etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirelim.
Haşlanmış nohudu ve misket büyüklüğündeki köfteleri ilave edelim
Tuzunu kontrol edip köfteler piştikten sonra ocaktan alalım

Servis tabağına haşladığımız köfteleri alalım
Üzerine, hazırladığımız etli karışımdan döküp Malatya Usulü Analı Kızlıyı sıcak sıcak servis yapabiliriz.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder